Fórum


Herceghalom községet érintő közérdekű gazdasági témákHozzászólások
Létrehozás dátuma

forumszerkeszto2013 2018.07.24 14:40
Tiszteltr Takács Úr!
A beruházásokról szóló döntés képviselő-testületi kompetencia. Különös tekintettel kell lenni arra, hogy a település magas adóerő képessége miatt az egyes pályázatoknál  az önerő mértéke átlagosan 10-30%, ami adott esetben több tízmillió forintot is jelenthet. Ezért egy ilyen pályázat benyújtása előtt komoly előzetes feltáró munkát kell végezni, hogy a település belevágjon-e egy ilyen új beruházásba.
A téma a soronkövetkező testületi ülések során napirendre kerülhet.

Dr. Kovács Judit jegyző nyomán lejegyezte Szabó György
Előzmény
Takács János 2018.07.18 10:38

Tisztelt Pályázók!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. július 9-én a Pénzügyminisztérium meghirdette az „ Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében (PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018)” című Pályázati Kiírást 4,5 milliárd forintos keretösszeggel.


A pályázati kiírás célja, hogy a Pest megye területén található, férőhelyhiánnyal küzdő továbbá elavult, leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú bölcsődék intézményi infrastruktúráját fejlessze annak érdekében, hogy mind a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférést, mind a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények, szolgáltatások minőségét javítsa és ezáltal is támogassa a bölcsődés korú kisgyermeket nevelő szülők munkavállalását. A támogatásokból lehetőség nyílik az önkormányzati tulajdonú bölcsődék férőhelybővítéssel együtt való felújítására, bővítésére, átépítésére, valamint szakmai eszközök, berendezések beszerzésére is. A rendelkezésre álló 4,5 milliárd forint támogatási keretből felújítás esetén minimum 10 millió Ft - maximum 100 millió Ft, új bölcsőde építése esetén pedig minimum 60 millió Ft - maximum 400 millió Ft támogatási összeg igényelhető.


Az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében (PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018)” című pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2018. szeptember 10-én (hétfő) reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.


2018. július 9

Mutyi Matyi 2016.05.06 18:50

Önkormányzat!
Bizonyára arról sincs szó, hogy az uzsorás barter üzlet keretében újíttatja fel román feketemunkásokkal a házát a benzinkúttal szemben. Gondolom Áfás számlát is kap a felújításról és SzJA-t is fizet majd a bérleti díjból. És gonodlom felhívja a román fekete munkás figyelmét az adófizetési kötelezettségre. Erre nyilván nem kap választ a köznép, de talán majd a hatóságok kivizsgálják az ügyet. Bizonyára a pláza is Áfá-s számlára épült a putri helyén, adózott jövedelemből. 


Jut eszembe, a FIDESZ ádáz harcot vív a fekete foglalkoztatás és adócsalás ellen. Akkor az uzsorás most FIDESZ-es vagy ennyire nincs képben a párt elveivel (sem)?Matyi
Előzmény
Mutyi Miklós 2016.04.18 17:19
Önkormányzat!

A COOP (a helyiek igényének megfelelően) bővíteni szerette volna az áruházát. 
A lakosság nagyon bízik abban, hogy a felújátás nem azt jelenti, hogy le tett volna a bővítés tervéről. Nagyon bízunk benne, hogy bővítéshez szükséges terület el nem adásával sikerült nem elgáncsolni ezt a törekvését a COOP-nak. 

Bizonyára nincsen szó arról, hogy a helyi önkényuralkodó egész véletlenül saját malmára hajtja a vizet, de azért készüljön a pm egy demagóg indokkal. Hátha keresni fogja valamelyik országos sajtó a közeljövőben. 

Mutyi
Utoljára szerkesztve: 2016.04.18 18:54
Mesemano 2014.01.02 06:14

Tisztelt Polgármesteri Hivatal!


Akinek nincs internete, hogy értesül erről a hírről???


Úgy gondolom nem ártott volna 30-án a postaládákba egy értesítőt kiküldeni, hogy mindenki időben tudomást szerezzen erről.

Előzmény
forumszerkeszto2013 2014.01.01 12:06

Tisztelt Herceghalmi Lakosok! A hulladékszállításra vonatkozó szolgáltatási szerződést a korábbi szolgáltató 2013. december 31-i határidővel felmondta és a tárgyban kiírásra került közbeszerzési eljárás eredményeként Depónia Kft. nyerte el Herceghalom Község hulladékgazdálkodási közszolgáltatásának ellátását.


Az ellátás során a településen a következő gyakorlat valósul meg:


Települési szilárd hulladék szállítás napja: HÉTFŐ


Az edények kihelyezésének időpontja: szállítási nap reggelén 6 óra


A korábbi szolgáltató által forgalmazott hulladékgyűjtő zsákok 2013. január 31-ig kerülnek elszállításra.


A gyűjtési nap áthelyezése miatt keletkező többlethulladék díjmentesen elszállításra kerül 2014. január 6-án, az első szállítási napon.


A hulladékszállítási közszolgáltatás a 2012. évi CLXXXV. a Hulladékról szóló törvény értelmében kötelező jelleggel igénybe veendő szolgáltatás. A számlák kiállítása és megküldése negyedéves bontásban történik a használatban lévő edény űrméretéhez igazodóan. A szerződések megkötése folyamatosan történik az év elejétől kezdődően.


A szolgáltató váltást követően is a korábbi hulladékszállítási díj kerül kiszámlázásra!


Mivel társaságunk új szolgáltató a településen, ezért kérjük hogy észrevételeikkel segítsék munkánkat, hogy minél zavartalanabb legyen az átállás. Elérhetőségeink:


Tel: 22/507-666 (szállítás) 22/504-412 (ügyfélszolgálat)


e-mail cím: ugyfel@deponia.hu, diszpecser@deponia.hu


honlap: www.deponia.hu


Köszönjük együttműködésüket!


Depónia Kft.

Utoljára szerkesztve: 2014.01.01 12:09