Fórum


ÁltalánosHozzászólások
Létrehozás dátuma

forumszerkeszto2013 2018.05.18 13:52

Tisztelt kérdető, Tisztelt Lakosság!


Szerdán délelőtt Erdősi László polgármester úr a probléma megoldása érdekében egyeztető tárgyalást folytatott az ÉTV Víziközmű Kft. és a vizet szolgáltató ÉDV Zrt. munkatársaival.


A szakemberek a nyomáscsökkenés, illetve a vízhiány okát a fogyasztók számának növekedésében látják. Elmondták, hogy a fogyasztók száma nem csak Herceghalomban, hanem a gerincvezeték mellett levő településeken is megnövekedett, ezért elsősorban a csúcsidőben, de azon kívül is a vízszolgáltatási pontoktól távolabb levő településeken időszakosan nyomáscsökkenés, vagy vízhiány tapasztalható.  Az ÉDV Zrt. munkatársa ígéretet tett arra, hogy a tározók feltöltését a csúcsidőn kívüli időszakra igyekeznek időzíteni, ezzel segítve a folyamatos vízellátást.


A szakemberek hosszú távon a megoldást egy víztorony építésében látják. Erre vonatkozóan javaslatok hangzottak el az egyeztetésen. A víztorony helyének kijelölése a Képviselő-testület kompetenciája, az ügy fontosságára tekintettel a témát a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság  soron következő, május 24-i, illetve a Képviselő-testület május 29-i ülésén tárgyalja. A bizottsági ülésre meghívást kapott az ÉTV. illetékes munkatársa is. Financiális nehézségek nincsenek, a víztorony építéséhez szükséges fedezet az Önkormányzat vízügyi alapjában rendelkezésre áll.


Reményeink szerint a két szolgáltató ( az ÉTV Víziközmű Kft. és az ÉDV Zrt. ) szervezéssel segíteni tud a vízszolgáltatás optimalizálásában addig, amíg a végleges megoldás megszületik.


Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a szolgáltatók a lehetőségekhez képest megfelelő szolgáltatást nyújtsanak a településen és mielőbb megvalósuljon az a végleges megoldás, amely megoldja a problémát.


A döntésekről és a megtett intézkedésekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot.


Megértésüket köszönjük.


Tisztelettel,


dr. Kovács Judit jegyző

Előzmény
ptg 2018.05.18 11:39
Tisztelt választott községvezetés !

Sokan jelezték már eddig is különféle fórumokon, hogy egy ideje jelentősen csökkent a vezetékes víz nyomása, az eddig megszokott 3,5 - 5 bar helyett 2 - 3 bar közé. Néhány napja azonban már ez is csak egy régi emlékké vált. A jelenlegi víznyomás időnként már alatta van a szolgáltatási szerződésben minimálisan elfogadható szintként ( 1,5 bar ) megadott értéknek és komolyan veszélyezteti a hálózati vízzel működő egyéb háztartási gépeink működőképességét. Jelen pillanatban a reggel óta alig csordogálás helyett ( 2018.05.18.-án 11:43 perckor ) semmilyen nyomás sincs, így víz se. 
A "http://www.erdivizmuvek.hu/cegunkrol/tulajdonosok/" oldal szerint községünk önkormányzata is résztulajdonos a társaságban. A társaság hibabejelentésre szakosodott reklamációs ügyintézője szerint ők ismerik a problémát, de mást nem tud felvilágosítás címén mondani, csak amit neki is a szájába adtak a főnökei.
Kérem szíveskedjenek, mint tulajdonosi képviselő informálni arról, hogy milyen gyakorlati intézkedéseket tettek/tesznek/fognak tenni az immár krónikus víznyomás csökkenés elkerülésére ?
Utoljára szerkesztve: 2018.05.18 11:43
forumszerkeszto2013 2018.05.05 10:50
"A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is kérelmet nyújtottunk be az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz annak érdekében, hogy lehetőség szerint a települést is vonják be a pest megyei szúnyoggyérítési programba. Emellett tájékozódtunk  a velencei székhelyű, erre szakosodott vállalkozásnál, hogy mikor végeznek szúnyoggyérítést a település környezetében. Előreláthatólag május közepén kerül az első  permetezésre a térségben, amelyhez Herceghalom község is csatlakozhat.  

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság által végzett gyérítés ingyenes, a vállalkozás által végzett egyszeri  permetezés kb. 380-400 ezer forint, ezért az önkormányzat a költséghatékonyság érdekében elsősorban az ingyenes lehetőséghez igazítja a további megrendeléseket.

A lakosságot időben tájékoztatni fogjuk a szúnyoggyérítések lehetséges időpontjáról, de azt meg kell jegyezni, a permetezés konkrét időpontjának meghatározását az időjárása befolyásolhatja."
Dr. Kovács Judit jegyző
Előzmény
Budai Zoltán 2018.05.03 06:45
Tisztelt Hivatal!

Sajnos ismét sok a szúnyog településünkön. Terveznek a közeljövőben szúnyogírtást?

Köszönettel, Budai Zoltán
Galai Katalin 2018.04.05 17:44
Tisztelt önkormányzat!

Az Őzike köz lakóközössége nem találja az Özike közt a tavaszi lombtalanítás útvonaltervében. Az Őzike köz a Vadvirág utcából nyílik és az útvonaltervben nincs oda írva, hogy Vadvirág utca és köze, csak Vadvirág utca. Külön sem szerepel az Őzike köz. Kérnénk az útvonal terv mielőbbi módosítását. 

Köszönettel, az Özike köz lakóközössége.
Utoljára szerkesztve: 2018.04.05 17:45
forumszerkeszto2013 2018.03.02 12:15

A kidőlt oszlopot a tükörrel hamarosan visszaállítják a helyére, amint az időjárási viszonyok ezt lehetővé teszik. Azt, hogy az oszlopot ki döntötte ki sajnos nem lehet tudni.
Kis türelmet kérünk.
Polgármesteri Hivatal


Előzmény
Galai Katalin 2018.03.01 12:57
Simon Marianna
19 perceHerceghalomÉrdeklődnék tud valaki, valami infót, hogy hova lett a Móriczi út végén, a Bordó házzal átellenben lévő tükör? 
Konkrétan úgy néz ki, mintha tőből kifűrészelte volna valaki. Elég hasznos szerepe van ott, nagyon hiányzik ! Továbbította Galai Katalin.

Utoljára szerkesztve: 2018.03.01 12:59
Galai Katalin 2018.01.26 19:03
  Tisztelt Jegyző Asszony!

Köszönöm a részletes tájékoztatást. 
Feltettem a fotó és a kérdések feltevőjének facebooc beírását is.  Üdvözlettel, Galai Katalin.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 F.  H. Virá
Ma már rend volt a temető Zsámbéki út felöli végén is.köszönjük!
Előzmény
forumszerkeszto2013 2018.01.24 13:26
Tisztelt Galai Katalin!

A szolgáltató összegyűjtötte a temetőben összegereblyézett avart.

Tájékoztatom, hogy a temetőben keletkezett zöld hulladékot és az avart a szolgáltató általában a saját aprítógépével feldolgozza és a temető nem használt részein komposzt formájában elteríti. A nedves, téli téli időjárásra tekintettel ezt az eljárást nem tudták alkalmazni, ezért más módon kellett gondoskodni az avar elhelyezéséről.

Tisztelettel,

dr. Kovács Judit
jegyző
Előzmény
Budai Zoltán 2018.01.24 08:45
Tisztelt Moderátor!

Íntelmeit megszívleltem, és a listáról eltávolítottam a vezetékneveket. Tegnap Polgármester úr sajnálatunkra nem vette komolyan ezeket az embereket, és hisztériának nevezte amit csinálnak. Ha esetleg mégis kíváncsi arra, hogy a feltűntetett (immár csak) kereszntnevek milyen valós "hisztériázó" személyeket rejtenek, kérem, lépjen oda valamelyik munkatársához, és Ő bizonyosan megmutatja neki a falu közéleti Facebook oldalán.

Tisztelettel,

Budai Zoltán
Utoljára szerkesztve: 2018.01.24 10:37
Előzmény