Fórum


ÁltalánosHozzászólások
Létrehozás dátuma

szabogyorgy 2017.08.30 09:50

Fórumszerkesztőként a Jegyző asszony megbízásából az alábbi bejegyzést teszem közzé:

Tisztelt Budai Zoltán!Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Herceghalmi Általános Iskolát is érinti a Balog Zoltán miniszter úr bejelentése. Az 1281/2017. (VI. 2.) számú Kormányhatározat alapján, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében 2018-ban megvalósul a Herceghalmi Általános Iskola két tanteremmel történő bővítése. 


A Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program/Iskolafejlesztés projektmenedzsmentje aláírásra megküldte a Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének kapcsán az Előzetes Együttműködési Megállapodás tervezetét, melynek aláírásáról 2017. szeptember 5-i ülésén határoz majd a Képviselő-testület.


Természetesen minden döntésről, illetve újabb fejleményről folyamatosan tájékoztatjuk a település lakosságát.


Herceghalom Község Önkormányzata


 


 

Utoljára szerkesztve: 2017.08.30 10:11
Előzmény
Budai Zoltán 2017.08.29 12:22
Tisztelt Önkormányzat!

Kérném szíves tájékoztatásukat az iskolabővítés aktuális helyzetéről/állásáról. Történtek-e újabb fejlemények? Mikorra várhatóak az új tantermek? Hány darab? Érint-e minket az Emmi által néhány napja bejelentett nagy iskolafejlesztés?
http://hvg.hu/itthon/20170828_Gigantikus_iskolafejlesztesi_program_indul_EUs_penzbol
Köszönettel, Budai Zoltán
sealee 2017.06.16 09:23

3 helyre tortek be / probaltak betorni Herceghalomban tegnap ejjel!


Kiolvasztottak a muanyag nyilaszarokat.


Ennyit arrol hogy Herceghalom biztonsagos hely!


A polgarmester meg ezzel kene foglalkozzon mint az onfenyezesevel, es azzal hogy postasnak hasznalja a Ricsit! Leszarja a tulajdonunk vedelmet!


Koszi Polgarmester hogy szarsz rank!

Hagyd csak majd mi veszunk fegyvereket te meg habzsi-dozsizz a MI penzunkbol! Ingyenelo!

Herceghalom Cenzura Nelkul facebook csoport

Dr. Kiss Szilard


sealee 2017.06.08 10:13
Tisztelt Herceghalmiak!

Ha erdekli Onoket hogy a Polgarmester reszerol miert - alap nelkuli - visszataszito onfenyezes az iskolabovitessel kapcsolatos nyilatkozata akkor latogassanak el a Herceghalom Cenzura Nelkul nevu Facebook csoportba. 

Dr. Kiss Szilard
forumszerkeszto2013 2017.06.07 11:13

Tisztelt Budai Zoltán!


Mint az a közmeghallgatáson is elhangzott, a kérdőívek kitöltése opcionális, ezért az eredmény nem reprezentatív. A reprezentatív felmérés vagy bizonyos tárgyú mintavétel során a lakosság tagjaiból független, véletlenszerű vagy meghatározott definíció szerinti kiválasztással (kor, nem, vallás, származás, családi állapot, végzettség, foglalkozás, lakhely, stb.) egyéneket keresnek meg, hogy a kutatók/tervezők releváns ismereteket szerezzenek az adott településről vagy népességcsoporttól konkrét kérdésekben, azzal a céllal, hogy statisztikai következtetésen alapuló előrejelzéseket tudjanak készíteni.Jelen esetben a tervezők célja az volt, hogy a beszerezhető adatok, információk, tervek, dokumentumok mellett képet kapjanak Herceghalom polgárainak véleményéről a település fejlesztésével kapcsolatosan. A véleményeket összevetik a meglevő adatokkal, a tervekből levonható következtetésekkel, és ezeket beépítik majd a településfejlesztési koncepcióba, és amennyiben felmerül, a településrendezési eszközök rendszerébe. Tehát, a kérdőívek kiküldésének célja az volt, hogy segítsék a tervezési szemléletet, a tervezői munkát. Olyan benyomásokat, ismereteket kapjanak, amelyek nem jelennek meg a statisztikákban, a tervlapokban. A lakossági vélemények felhívhatják a figyelmet a tervezők által nem ismert helyi specialitásokra, igényekre.Az összegzés másik problémája, hogy a kért válaszok nem számszerűsíthetők (pl. „miért szeret itt élni?”, „mit tart értéknek?”). A cél egy közvetett hatás elérése volt, vagyis hogy a polgár is átgondolhassa helyét a településen, kitekint a kerítésen kívülre, értelmezze a településléptékű ügyeket és ezt tudassa a tervezői csapattal.Végezetül szeretnénk tájékoztatni, hogy az új Településfejlesztési Koncepció, Településszerkezeti terv és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálata, valamint Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi rendelet elkészítése egy hosszú folyamat, amelyről a lakosságot a későbbiekben is folyamatosan tájékoztatjuk és a személyes egyeztetés lehetősége érdekében még további lakossági fórumok megrendezésére is sor kerül.Megértését köszönjük.Üdvözlettel: Erdősi László polgármester

Utoljára szerkesztve: 2017.06.07 11:53
Előzmény
Budai Zoltán 2017.05.30 13:58
Tisztelt Polgármester Úr!

A beérkezett "Kérdőív az új Településfejlesztési Koncepcióhoz" véleményekről kaphatnánk összesítő információkat. Nagyon szívesen vennénk, ha látnánk, hogy milyen alapokon indul el a koncepcióalkotás a falunkban.
Előre is köszönettel,
Budai Zoltán
forumszerkeszto2013 2017.04.11 06:56

Tisztelt dr. Kiss Szilárd!


Ön engem közokirat-hamisítással vádol, amely a  Btk.-ban nevesített bűntett.


Felhívom figyelmét arra, hogy amennyiben Önnek bűncselekmény elkövetéséről tudomása van, törvényi kötelezettsége az illetékes hatóság felé bejelentést, feljelentést tenni.


Végezetül ezúton kijelentem, hogy nem követtem el közokirat-hamisítást.


dr. Kovács Judit jegyző

         
       (Herceghalom jegyzőjének megbízásából: Szabó György fórum moderátor)

Utoljára szerkesztve: 2017.04.11 06:56
Előzmény
sealee 2017.04.07 17:15
Kedves Herceghalmiak!

Közokirathamisítást követett el dr. Kovács Judit herceghalmi Jegyző?

Ha érdekelnek a részletek fényképekkel alátámasztva, akkor csatlakozzanak, és nézzék meg saját szemükkel!

dr. Kiss Szilárd


Utoljára szerkesztve: 2017.04.07 17:57
forumszerkeszto2013 2017.01.15 10:01

MEGHÍVÓ
Herceghalom Község Önkormányzata
tisztelettel meghívja és szeretettel várja a község lakosságát
2017. január 24-én kedden 18.00 órakor a Kulturális Egyházi Központban
rendezendő falugyűlésre és közmeghallgatásra.


Tervezett program:
• 2016. év gazdasági beszámoló
• a 2017. év tervei
• Fórum
Előadó, a fórumot vezeti: Erdősi László polgármester
Meghívott vendégeink:
Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő
Dr. Szelenczy Gabriella Pest megyei
Kormányhivatal Budakeszi Járási
Hivatalának vezetője
A hulladékszállítást végző szolgáltató képviselője (Deponia Kft.)
Érd-és Térsége Vízi közmű Kft. képviselője
A Budaörsi Rendőrkapitányság képviselője
A Biatorbágyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselője
Dr. Pintér Márk háziorvos,
Dr. Száray Eszter gyermekorvos,
Dr. Szentkereszty Leonóra fogorvos
A herceghalmi intézményvezetők
Az egyházak vezető lelkészei
A civil szervezetek vezetői
A herceghalomi köztemető üzemeltetője
A Bereax Bt. ügyvezetője


Herceghalom Község Önkormányzata

Turul 2017.01.15 09:11

         Tisztelt Polgármester úr!


Ma Hazánkban, meggyőződésem szerint ártatlan emberek vannak börtönbe zárva, súlyos ítéletre várva, olyanok, akik bátran, elkötelezve kiálltak hitük és meggyőződésük szerint azért, hogy élni és dolgozni csak egy demokratikusan, az társadalom érdekeit képviselő és azt biztosító jogállamban és kormányzás alatt lehet. Ők vállalták 2002-2010 között, hogy kiállásukkal kifejezik a többség akaratát, hogy annak a politika tömörülésnek minél előbb távoznia kell a hatalomból.


Küzdelmük nem volt hiába való, hiszen 2010-ben egy reménysugár jelent meg számunkra. Azt hittük, hogy megszabadulunk attól a hatalmi elittől, aki egyre jobban eladósította az országot, nyilvánvalóan súlyos pénzügyi visszaéléseket követett el, 2006 okt. 23-án, Nemzeti ünnepünkön, aljas módon bántalmazott, nyomorékká tett embereket. Vártuk a felelősségre vonást, de nem ezt!


Bűnösök szabadlábon, ártatlan honfitársaink börtönben vannak.


Kérem Önt, mint egy elvei mellett elkötelezett, Hazáját szerető és féltő, a településünk vezetésével megbízott, felelősen gondolkodó személyt, hogy csatlakozzon Herceghalom Testületével egyetemben Franka Pál Tibor, Kerepes polgármesterének felhívásához!


Szabadságot minden politikai fogolynak Magyarországon!


Kelt: Herceghalom, 2017. január 13.


 


                                        Tisztelettel: Turi János


 


 


FELHÍVÁS


Kerepes Város polgármestere és aljegyzője felhívással fordul Magyarország minden önkormányzatának képviselő testületéhez és közgyűléséhez, hogy határozati javaslat formájában, a mellékelt Előterjesztés és Határozat figyelembe vételével tisztelettel kérjék fel Dr. Áder Jánost, Magyarország államfőjét, Dr. Kövér Lászlót, Magyarország Országgyűlésének elnökét, hogy a nemzeti érdekek figyelembe vételével, a megrendült társadalmi igazságérzet helyreállítása, a nemzeti megbékélés előmozdítása céljából tegyék meg a megfelelő intézkedéseiket, és akár együttesen terjesszenek elő törvényjavaslatot annak érdekében, hogy Magyarország Országgyűlése törvényalkotás útján gyakoroljon közkegyelmet a 2006. október 26-tól 2010. április 25-ig terjedő időszakban elkövetett, politikai ellenállásként is értékelhető cselekmények miatt indítható, indított és már lezárt büntetőeljárások vonatkozásában.


Kerepes, 2016. december 05.


 


Franka Pál Tibor                                                  Dr. Fila László


    polgármester                                                          aljegyző