Fórum


ÁltalánosHozzászólások
Létrehozás dátuma

ptg 2018.10.03 13:42
"Probléma megoldva, most már a valóságot jobban tükröző kép látható a jelzett helyen."

Köszönöm a gyors intézkedést !

üdvözlettel
Utoljára szerkesztve: 2018.10.03 13:43
Előzmény
szabogyorgy 2018.09.26 07:38

2018. 07. 24. 14:41
Zoli! A kérdésedre a fenti napon a választ elolvashatod, így szól:Tiszteltr Budai Úr!

A beruházásokról szóló döntés képviselő-testületi kompetencia. Különös tekintettel kell lenni arra, hogy a település magas adóerő képessége miatt az egyes pályázatoknál  az önerő mértéke átlagosan 10-30%, ami adott esetben több tízmillió forintot is jelenthet. Ezért egy ilyen pályázat benyújtása előtt komoly előzetes feltáró munkát kell végezni, hogy a település belevágjon-e egy ilyen új beruházásba.
A téma a soronkövetkező testületi ülések során napirendre kerülhet.

Dr. Kovács Judit jegyző nyomán lejegyezte Szabó György fórumszerkesztő

Előzmény
Budai Zoltán 2018.09.25 21:48
Tisztelt Önkormányzat!

Tisztelettel érdeklődöm, hogy "Kerékpárutak építésére pályázhatnak a Pest megyei önkormányzatok" témában tett kérdésem kapcsán végül is tervezünk-e pályázni? Mik a konkrétumok érdemes? Nem érdemes? 

Köszönettel, Budai Zoltán
Előzmény
forumszerkeszto2013 2018.09.20 08:46

Tisztelt PTG!


Probléma megoldva, most már a valóságot jobban tükröző kép látható a jelzett helyen.Sajnos az adatok is néhány helyen javítsára szorulnak, azonban ez kicsit több időt vesz igénybe, mert a valós adatokat - a reklamációk elkerülése végett - hitelt érdemlő helyről be kell szerezni.

Üdvözlettel

Előzmény
ptg 2018.09.19 13:19
Tisztelt Önkormányzat !

Internetes böngészés során a következő címsor alatt ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Herceghalom )
a valósággal köszönő viszonyban sem lévő légifotó szerepel községünkről.
Bár az említett oldal egy, a nagyközönség által szerkesztett/összehordott valami, de azért időnként szokott hasznos információval is szolgálni.
Szerintem megérné, ha településünk szócikkét is a valóságnak megfelelő fényképpel illusztrálná.

Üdvözlettel
Utoljára szerkesztve: 2018.09.19 13:20
forumszerkeszto2013 2018.07.24 14:41
Tiszteltr Budai Úr!
A beruházásokról szóló döntés képviselő-testületi kompetencia. Különös tekintettel kell lenni arra, hogy a település magas adóerő képessége miatt az egyes pályázatoknál  az önerő mértéke átlagosan 10-30%, ami adott esetben több tízmillió forintot is jelenthet. Ezért egy ilyen pályázat benyújtása előtt komoly előzetes feltáró munkát kell végezni, hogy a település belevágjon-e egy ilyen új beruházásba.
A téma a soronkövetkező testületi ülések során napirendre kerülhet.

Dr. Kovács Judit jegyző nyomán lejegyezte Szabó György
Előzmény
Budai Zoltán 2018.07.17 21:31

Tisztelt Önkormányzat! 

Oly sokan szeretünk kerékpározni Herceghalomban, oly sok gyerek járna iskolába egy biztonságos kerékpárúton, oly sokan kerékpároznának munkába Budapest felé, és oly szép kerékpárú készült már el Bicskétől nyugat felé.  Tervezi-e a pályázást Herceghalom?  (MTI cikk)


Kerékpárutak építésére pályázhatnak a Pest megyei önkormányzatok
2018 07. 17.

Négymilliárd forint keretösszeggel pályázati felhívás jelent meg kerékpárutak létesítésére, felújítására a Pest megyei önkormányzatoknak – közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a támogatási kérelmeket 2018. szeptember 24-től lehet beadni a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának idei, ötödik pályázati felhívására.


A program célja a Pest megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi – a lakás és a munkahely vagy az iskola közötti – kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása, illetve a települések “kerékpárosbarát” fejlesztéseinek elősegítése, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése és a kerékpárút-hálózatokhoz csatlakozás biztosítása.


Rákossy Balázs hangsúlyozta: a fejlesztésekkel a kormány ösztönözni kívánja a környezetbarát kerékpározás terjedését, illetve azt, hogy többen használják a kerékpárt munkahelyük és az iskola elérésére.


A pályázat keretében legalább 20 és legfeljebb 200 millió forint értékben van lehetőség kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására a főutak belterületi szakaszai mellett.


A fejlesztéssel érintett kerékpárutak lehetnek a településközpont és lakott területen kívül elérhető településrész között, lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek és a település belterülete között, illetve a települések belső, helyi közútjai mentén vagy külterületi szakaszon két település között, amennyiben a fejlesztéssel az érintett települések között folyamatosan használható kerékpárút jön létre.


Emellett lehetőség nyílik nem önálló nyomvonalon vezetett, hanem a meglévő útpályán felfestéssel kijelölt kerékpáros nyom kialakítására, korszerűsítésére; forgalomcsillapító, a közlekedésbiztonságot fokozó megoldások megvalósítására, valamint biztonságos kerékpártárolók és kerékpárparkolók építésére és közmű kiváltására, zöldterület-építésre is.


A “Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2018. szeptember 24 -én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon – ismertette az államtitkár.


(MTI)


forumszerkeszto2013 2018.06.29 11:43

Tisztelt Budai Zoltán!


Az Önkormányzat már június közepe óta folyamatosan figyelmezteti azokat az ingatlan tulajdonosokat, akiknek az ingatlanán régóta nem történt kaszálás. Felhívtuk az ingatlan tulajdonosokat arra, hogy a jelenleg érvényes jogszabályok szerint az ingatlantulajdonosok, illetve a földhasználók legkésőbb június 30. napjáig kötelesek az ingatlanon a parlagfű virágbimbó kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.A figyelmeztetés kiterjed arra is, hogy a jegyzőnek akkor is joga van intézkedni, amennyiben a panaszbejelentés olyan ingatlanra vonatkozik, amelyen parlagfű ugyan nem található, de a terület gazos, elhanyagolt.A probléma azzal van, hogy gyakran nehéz elérni az elhanyagolt terület tulajdonosát, de az is előfordul, hogy a terület tulajdonosa körültekintően járt el és szerződést kötött egy vállalkozóval a terület karbantartására, de a vállalkozó gyakran „túlvállalja” magát, ezért késedelembe esik a kaszálási munkálatok elvégzésével.Az önkormányzati ellenőrzések mellett, a parlagfűvel fertőzött területek felderítésében az állampolgárok is hatékonyan közre tudnak működni, amennyiben bejelentést tesznek a Parlagfű Bejelentő Rendszeren (PBR) keresztül, amely az alábbi linken érhető el: https://pbr.nebih.gov.hu.


A bejelentésről az Önkormányzat automatikus tájékoztatást kap, amely nyomán azonnal intézkedünk.A Polgármesteri Hivatal a lehetőségeihez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy ne legyenek parlagfűvel szennyezett területek, de utána járunk minden lakossági bejelentésnek is.


Tisztelettel, dr. Kovács Judit jegyző

Előzmény
Budai Zoltán 2018.06.28 13:55

Tisztelt Hivatal!

Közeledik a parlagfű szezon, ami súlyosan megkeseríti sokunk életét. Csak falunkban kb. ennyi fő érintett (a lakosság majdnem 20%-a) :oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo oooooooooo 

Mivel a faluban még sok helyen látni a virágzását éppen kezdő növény, kérem, tájékoztasson, hogy az Önkormányzat mit tesz, illetve a lakosság mit tehet a parlagfű-mentesítés érdekében (Természetesen azon túl, hogy mindenki a saját portáján írtja a növényt)!

Köszönettel,
Budai Zoltán

Utoljára szerkesztve: 2018.06.28 13:57
forumszerkeszto2013 2018.05.18 13:52

Tisztelt kérdető, Tisztelt Lakosság!


Szerdán délelőtt Erdősi László polgármester úr a probléma megoldása érdekében egyeztető tárgyalást folytatott az ÉTV Víziközmű Kft. és a vizet szolgáltató ÉDV Zrt. munkatársaival.


A szakemberek a nyomáscsökkenés, illetve a vízhiány okát a fogyasztók számának növekedésében látják. Elmondták, hogy a fogyasztók száma nem csak Herceghalomban, hanem a gerincvezeték mellett levő településeken is megnövekedett, ezért elsősorban a csúcsidőben, de azon kívül is a vízszolgáltatási pontoktól távolabb levő településeken időszakosan nyomáscsökkenés, vagy vízhiány tapasztalható.  Az ÉDV Zrt. munkatársa ígéretet tett arra, hogy a tározók feltöltését a csúcsidőn kívüli időszakra igyekeznek időzíteni, ezzel segítve a folyamatos vízellátást.


A szakemberek hosszú távon a megoldást egy víztorony építésében látják. Erre vonatkozóan javaslatok hangzottak el az egyeztetésen. A víztorony helyének kijelölése a Képviselő-testület kompetenciája, az ügy fontosságára tekintettel a témát a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság  soron következő, május 24-i, illetve a Képviselő-testület május 29-i ülésén tárgyalja. A bizottsági ülésre meghívást kapott az ÉTV. illetékes munkatársa is. Financiális nehézségek nincsenek, a víztorony építéséhez szükséges fedezet az Önkormányzat vízügyi alapjában rendelkezésre áll.


Reményeink szerint a két szolgáltató ( az ÉTV Víziközmű Kft. és az ÉDV Zrt. ) szervezéssel segíteni tud a vízszolgáltatás optimalizálásában addig, amíg a végleges megoldás megszületik.


Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a szolgáltatók a lehetőségekhez képest megfelelő szolgáltatást nyújtsanak a településen és mielőbb megvalósuljon az a végleges megoldás, amely megoldja a problémát.


A döntésekről és a megtett intézkedésekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot.


Megértésüket köszönjük.


Tisztelettel,


dr. Kovács Judit jegyző

Előzmény