Képgaléria

RAÁB ZOLTÁN FOTÓKIÁLLÍTÁSA A KÖNYVTÁRBAN

Május 7-én a könyvtárban megnyílt RAÁB ZOLTÁN fotókiállítása. A kiállítás megtekinthető egy hónapig a nyitvatartási időben.
 
MAJÁLIS 2018 HERCEGHALOM

 
MÁJUSFA ÁLLÍTÁS 2018 - HERCEGHALOM

Április 30-án Herceghalomban májusfát állítottak a település fiataljai.
 
HERCEGHALMI JÓTÉKONYSÁGI BÁL

2018. április 14-én a Magyar Vöröskereszt Herceghalmi Alapszervezete jótékonysági bált rendezett Halászi Harsány Mira, 10 éves leukémiás kislány gyógykezelésének megsegítésére. A fotókat a NIMRÓD FOGADÓ munkatársa készítette
 
TEGYÜK RENDBE A KISERDŐT-ELSŐ NAP

 
NŐKÉNT EURÓPÁBAN - EURÓPAI KIHÍVÁSOK 2018

Programsorozat kezdődött a Községi Könyvtárban. Csizmadia Zsuzsának a sorozat háziasszonyának első vendége Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő volt.
 
2018. MÁRCIUS 15-i ÜNNEPSÉG HERCEGHALOMBAN

Herceghalomért díj átadása
 
A HERCEGHALOM GYERMEKEIÉRT ALAPÍTVÁNY 2018. ÉVI JÓTÉKONYSÁGI BÁLJA

Az idei bál a Nímród Fogadóban került megrendezésre. A bálról bővebb cikket olvashatnak a Herceghalmi Hírmondó márciusi számában. Az itt megjelentetett fotókat Kovácsné Varga Melinda készítette.
 
A HERCEGHALMI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÉPZŐMŰVÉSZETI TAGOZATÁNAK FÉLÉVI KIÁLLÍTÁS

 
A HERCEGHALMI KÉZIMUNKA SZAKKÖR KIÁLLÍTÁSA

December 18-án a Herceghalmi Községi Könyvtárban a helyi kézimunka szakkör kiállításának megnyitója volt.
 
IDŐSEK KARÁCSONYA 2017

December 14-én Herceghalom Község Önkormányzata karácsony alkalmából vendégül látta községünk idős lakóit. Az óvodások műsorát követően a Labdarózsa Kórus és a HEKE Tánccsoportjának műsorát élvezhették a vendégek. A program vacsorával zárult.
 
ADVENTI VASÁRNAP

December 17-én Advent 3. vasárnapján ismét ünnepség volt a Kulturális Egyházi Központban. Edreffy Géza Evangélikus Lelkész meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját.
 
ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA

December 3-án Advent első vasárnapján a Kulturális Egyházi Központban meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepségen készült fotókat Búza Gábor készítettel. Köszönjük szépen!
 
MIKULÁS BÁCSI VOLT HERCEGHALMON

 
ÁDVENTI VÁSÁR ÉS MIKULÁS ÜNNEP HERCEGHALOMBAN

 
Márton Nap 2017

 
HALLOWEEN 2017 - HERCEGHALOM

2017. március 31-én Herceghalomban gyerekek sokasága gyülekezett azért, hogy Halloween alkalmából csoportokba verődve becsengessenek a töklámpással kivilágított házakba némi kis csoki-ajándékér. A képeket a gyerekeket kísérő szülők készítették többnyire telefonjaikkal.
 
HALLOWEEN JELMEZEK

 
Az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc 61. évfordulóján emlékeztek a Herceghalmiak

Október 23-án ünnepséget rendezett Herceghalom Község Önkormányzata, melynek keretében felavatták Herceghalom új emlékhelyét az 1956-os emlékművet. Az ünnepségen adták át Lányi István özvegyének az önkormányzat által odaítélt posztumusz Herceghalom Díszpolgára díjat.
 
A REFORMÁCIÓ NAPJA 2017

2017. október 22-én ünnepeltük a reformáció 500. évfordulóját. Ez alkalomból egy emlékfát ültetett a Herceghalmi Reformátusok Gyülekezete, melyet Istentisztelet, emléktábla avatás és szeretet vendéglátás követett.
 
MEHRSTETTENI RUHAADOMÁNY OSZTÁSA HERCEGHALOMBAN 2017.

 
2017. október 6. az Aradi Vértanúk ünnepe

A Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 2017. október 6-án megemlékezett az Aradi Vértanúkról az iskola előtti emlékműnél. A megemlékezésen résztvettek az iskola tanulói Igazgató asszony és a tanárok, valamint Erdősi László polgármester, Makay István alpolgármester, Szendrei Bence képviselő, aki ünnepi beszédet mondott. Jelen volt a Képviselő-testület néhány tagja valamint néhány herceghalmi lakos is.
 
AZ ÉV FÁJA 2017

 
FALUNAP - 2017. HERCEGHALOM

 
2017 HERCEGHALOM - FALUNAP A PANNONIA MGTSZ MOTOROS TALÁLKOZÓJA

 
ELSŐ ABACUS JÓTÉKONYSÁGI PIKNIK HERCEGHALOM 2017.

 
AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉG HERCEGHALOMBAN

 
HERCEGHALMIAK A RETYEZÁTON

A herceghalmi gyereknapon keresett meg egy helyi lakos, Tar Szabolcs. Azt kérdezte, hogy érdekelne-e a Hírmondóban egy cikk erejéig, hogy társával együtt a Retyázoton túráztak. Megtudtam, hogy a Retyezát-hegység vagy Zerge-havasok (románul Munții Retezat) a Déli-Kárpátok Retyezát–Godján-csoportjának része. Két fontos medence, a Hátszegi és a Petrozsényi veszi közre északon és keleten. Délen a Nyugati-Zsil határolja, nyugaton a Szárkő-hegység, délnyugaton a Godján-hegység, délen a Vulkán-hegység. A hegység legfontosabb része a kristályos kőzetekből álló Nagy-Retyezát. Végül is azt kértem, hogy írjon a túráról, megjelentetem, hátha valaki kedvet kap és a jövőben csatlakozik Tar Szabolcs túrta- csapatához.
 
SPORTNAP VOLT HERCEGHALOMBAN

A mehrstetteni labdarúgók és a szőlősgyulai gyerekek részvételével sportnapot rendezett Herceghalom Község Önkormányzata.
 
TEHETSÉGNAP VOLT HERCEGHALOMBAN

2017. június 13-án a Herceghalmi Általános Iskola tehetségnapot szervezett, ahol bemutatkoztak az iskola legtehetségesebb kisdiákjai. A rendezvényen részt vettek testvér-településünk Szőlősgyula diákjai, valamint a herceghalmi iskola testvér-iskolájának a Bácskertesi Általános Iskola diákjai.
 
GYEREKNAP 2017 HERCEGHALOM

 
2017. május 4. A Nemzeti Összetartozás Napja

 
Lipka Sándorné Éva Kórustalálkozó 2017

 
Herceghalom második díszpolgára SCHNAIDER LÁSZLÓ nyugalmazott polgármester

Május 20-án a Kórustalálkozó keretében adták át Schnaider László nyugalmazott polgármesternek a "HERCEGHALOM DÍSZPOLGÁRA" címet
 
ELHUNYT LÁNYI ISTVÁN Herceghalom köztiszteletben álló polgára

Családja, szerettei, barátai, Herceghalomi ismerősök és barátok május 8-án kísérték utolsó útjára Lányi Istvánt. Emlékét megőrizzük! Nyugodjon békében!
 
HERCEGHALMI MAJÁLIS 2017

 
MÁJUSFA ÁLLÍTÁS 2017-ben HERCEGHALOMBAN

Folytatva a hagyományt, 2017. április 30-án májusfát állítottak a Herceghalmi férfiak.
 
HERCEGHALMI VÁLLALKOZÓKKAL TALÁLKOZTAK A KÉPVISELŐK

Április 12-én az Abacus Szállóban találkoztak a Herceghalmi képviselők a település vállalkozóival.
 
MÁRCIUS 15 / 2017

Az 1849-as forradalom és szabadságharc hőseire emlékezett Herceghalom. Ez alkalommal adta át Erdősi László polgármester a Herceghalomért Díjat, DREGUSNÉ PUSZTAI MÁRTÁNAK
 
ALAPÍTVÁNYI BÁL 2017. FEBRUÁR 25.

 
IDŐSEK KARÁCSONYA 2016

2016. december 16-án Herceghalom Község Önkormányzata ismét vendégül látta a község idős korú lakosságát. Erdei László képviselő és Erdősi László polgármester köszöntőjét követően az óvodások és a Labdarózsa Kórus kedveskedett rövid műsorral az időseknek. Ezt követően Udvarias Anna színművésznő műsorát láthatták hallhatták a jelenlévők. Csengert Zalán Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen. Köszöntőjét követően meglepetésként a HEKE táncklubja adott elő egy műsorszámot. Majd következett a vacsora.
 
HERCEGHALOMRA IS ELJÖTT A MIKULÁS

December 3-án megtelt a tornacsarnok Mikulást váró gyerekekkel. Előtte a "Répa Retek Mogyoró" Társulat szórakoztatta a jelenlévőket, hogy a Mikulás-várás jó hangulatban teljen. Aztán egyszer csak megjött a Mikulás.
 
ADVENTI VÁSÁR 2016 - HERCEGHALOM

2016.december 3-án a Mosolysziget Egyesület az idén is megrendezte a már hagyományos Adventi Vásárt.
 
MIKULÁS FUTÁS VOLT HERCEGHALOMBAN

2016. december 3-án "Mikulás-futás" volt Herceghalomban, melyre a legkisebbektől az idősekig minden érdeklődőt vártak a rendezők. A futás során, most nem az idő volt a lényeges, hanem a részvétel. Akik futottak mind jutalmat kaptak.
 
100 éve töretént vasúti szerencsétlenségre emlékeztek Herceghalomban

Napra pontosan 100 éve, 1816. december 1-én történt vasúti szerencsétlenségben elhunyt Thallóczy Lajos történészre emlékeztek Herceghalomban. A Községi Könyvtárban az eseményre emlékezve vetélkedőn vettek részt a gyerekek, majd megkoszorúzták a vasútállomáson található Thallóczy emléktáblát. Ezt követően a könyvtárban előadást hallgathattak a résztvevők Panyik-Tóth János vasút-történész előadásában.
 
2016. november 27-én ünnepség keretében meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a KEK-ben

 
1956 OKTÓBER 23-ra EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

Október 23-án A Kulturális Egyházi Központba emlékezett Herceghalom lakossága az 1956-os Forradalom és Szabadsáűgharc 60. évfordulója alkalmából
 
KIOSZTÁSRA KERÜLT A MEHRSTETTENBŐL ÉRKEZETT RUHAADOMÁNY

Mint eddig minden évben az idén október 15-16-án válogathattak a herceghalmiak a Mehrstettenből érkezett ruhaadományokból. Eddig soha nem látott mennyiségű ruhát gyűjtöttek testvértelepülésünkön.
 
10 ÉVES SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPELTE A HERCEGHALMI ADHD ALAPÍTVÁNY

Október 8-án a Nimród Fogadó nagytermébe mintegy kétszáz résztvevővel kezdődött az egésznapos ünnepség. Délelőtt a szakma neves előadóit hallgathatták a résztvevők, majd délután tombolával, és ünnepi gálaműsorral folytatódott a rendezvény. A herceghalmi Csicsergő óvoda nevelői teljes létszámban részt vettek az előadásokon, de az Általános Iskolából is jelentek meg pedagógusok. A 10 éve működő ADHD Alapítvány jól sikerült programmal ünnepelte 10 éves jubileumát. További sikereket kívánunk az alapítványnak.
 
Az Aradi Vértanúkra emlékezett Herceghalom

Október 6-án a KEK-ben délelőtt 11 órakor a Herceghalmi Általános Iskola ünnepi rendezvényére került sor. A résztvevők az Aradi Vértanúkra emlékeztek. Ünnepi műsort adtak az iskola tanulói. Megemlékező beszédet mondott: Makay István alpolgármester
 
A PANNÓNIA MOTOROSOK A 2016. évi FALUNAPON