Tájékoztatás a METRANS Danubia tervezett beruházásától való elállásárólTisztelt herceghalmi Polgárok!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a METRANS Danubia a Herceghalomban tervezett beruházási szándékától elállt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a beruházási szándékkal érintett területek átsorolására egyelőre nem kerül sor. A Felek – a METRANS Danubia kezdeményezésére – felbontják a HÉSZ-módosítás költségviselésére vonatkozó megállapodásukat, így az átsorolás tervezési szakasza sem indul meg.

 

A társaság megköszönte a képviselő-testület és a település vezetésének konstruktív együttműködését a beruházással kapcsolatos kérdések érdemi megvitatásában. Önkormányzatunk semmiféle adminisztratív akadályt nem kívánt emelni egy, a településnek számos szempontból új lehetőségeket jelentő terv elé, azonban minden esetben világossá tettük,  hogy  az esetleges környezeti hatások kiküszöbölése, az ezzel kapcsolatos költségek viselése beruházói feladat. Megállapodásunk is ennek az elvnek a gyakorlati kifejeződését jelentette.

 

Kiss Péter vezérigazgató úr a terveiktől való elállásukról szóló értesítésben megértését fejezte ki egyúttal abban a vonatkozásban, hogy magam polgármesterként csak a település egészének érdekeit képviselhetem.

 

                                                                                Erdősi László

                                                                                polgármester

 

 


2013. szeptember 25., szerda 13:25


Vissza