A közmeghallgatásról készült hangfelvétel közzététele

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 54. §-a szerint képviselő-testület évente legalább egyszer előre meghirdetett közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket felvethetik és javaslatot tehetnek. Ezen törvényi kötelezettségének tett eleget 2017. január 24. napján Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete.

A Képviselő-testület ülései az Önkormányzat tanácstermében kerülnek megtartásra, ahol a Globomax Zrt. által kiépített professzionális hangrögzítő rendszer által készített felvétel kerül fel a szolgáltató által működtetett Önkormányzati Portálra.

 A közmeghallgatásról készült hangfelvétel, amely elsősorban azt a célt szolgálta, hogy az alapján a polgármesteri referens a törvényi előírásoknak megfelelően a jegyzőkönyvet elkészíthesse. Sajnos a KEK-ben nincsenek meg a tárgyi feltételei annak, hogy professzionális, vagy ahhoz közeli hangfelvételt készítsünk, ezért azt nem kívántuk az Önkormányzati Portálon közzé tenni. (Megjegyzendő, hogy a testületi ülésekről készült hangfelvételek csupán 2016-tól érhetők el az Önkormányzati Portálon, és sajnos a 2016-os közmeghallgatásról készült hangfelvétel sem volt alkalmas arra, hogy azt közzétegyük.)

A lakossági érdeklődésre tekintettel felvettem a kapcsolatot a Globomax Zrt. területi képviselőjével és kértem, hogy biztosítsanak lehetőséget arra, hogy egy olyan hangfelvétel kerülhessen feltöltésre a portálra, amely nem az általuk működtetett rendszerrel került rögzítésre.  A szolgáltató képviselője hozzájárult a hanganyag feltöltéséhez, de kérte, hogy kommunikáljuk a lakosság felé, hogy a hangfelvétel esetleges rossz minősége nem társaságuk felelőssége.

A hangfelvétel várhatóan a jövő hét közepén lesz elérhető az Önkormányzati Portálon, amelyről egy rövid hírben itt tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot.

 Megértésüket köszönjük.

 Tisztelettel,

 dr. Kovács Judit

jegyző

 
2017. január 27., péntek 09:55


Vissza