AlpolgármesterMakay István

 

45 éve élek családommal Herceghalmon, büszke vagyok arra, hogy feleségem, nem csak papíron, hanem a valóságban is itt született. Házasságunkból három gyermekünk született, hálával és köszönettel tartozunk szüleinknek és nagyszüleinknek mindazért, amit értünk az elmúlt évtizedekben tettek. Mi is hasonlóképpen tesszük ugyanezt gyermekeinkkel és unokáinkkal. Három felnőtt korú gyermekünk is Herceghalmon nevelkedett, ketten itt alapítottak családot. Középső lányom Németországban ment férjhez, ott él családjával. Itt lettek és vannak, új rokonaim, barátaim és jó ismerőseim. Így váltam 4 fiú unokáimmal gyökeres herceghalmivá. Munkahelyem a Kutatóintézetben volt nyugdíjazásomig, ahol vezető beosztásban dolgoztam.

 

2010–ben lettem önkormányzati képviselő, és a Humán és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként vezettem a bizottság munkáját. 2014-ben a választópolgárok szavazatainak eredményeként ismét képviselő lettem, majd a Polgármester úr javaslatára a képviselő testület alpolgármesternek választott.

 

 E megtisztelő cím mellett, folytatni szeretném azt az igen széles skálán mozgó feladatsort, amelyet képviselőként az elmúlt időszakban képviselőtársaim segítségével végeztem. Határozott szándékom a temető rendjének, működésének és a temetés költségeinek felülvizsgálata, a temetőkápolna felújításának mielőbbi és minőségi befejezése. Terveim között szerepel, egy székely településsel testvérvárosi kapcsolat létrehozása, mert élnek magyarok a határainkon túl is, és szép számmal Erdélyiek a településünkön is. A rászorulók, idősek, nyugdíjasok szociális helyzetének körültekintő vizsgálata és segítése is fő feladataim közé tartozik.

 

Fontosak számomra a jó emberi kapcsolatok, hiszek abban, hogy csapatban, jó programokkal, összefogással és megértéssel lehet csak eredményeket elérni. Jelszavam, ápolni a múltat, tervezni a jövőt.  Célom továbbra is a település valamennyi lakójának hatékony szolgálata.