Képgaléria

Az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc 61. évfordulóján emlékeztek a Herceghalmiak

Október 23-án ünnepséget rendezett Herceghalom Község Önkormányzata, melynek keretében felavatták Herceghalom új emlékhelyét az 1956-os emlékművet. Az ünnepségen adták át Lányi István özvegyének az önkormányzat által odaítélt posztumusz Herceghalom Díszpolgára díjat.
 
A REFORMÁCIÓ NAPJA 2017

2017. október 22-én ünnepeltük a reformáció 500. évfordulóját. Ez alkalomból egy emlékfát ültetett a Herceghalmi Reformátusok Gyülekezete, melyet Istentisztelet, emléktábla avatás és szeretet vendéglátás követett.
 
MEHRSTETTENI RUHAADOMÁNY OSZTÁSA HERCEGHALOMBAN 2017.

 
2017. október 6. az Aradi Vértanúk ünnepe

A Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 2017. október 6-án megemlékezett az Aradi Vértanúkról az iskola előtti emlékműnél. A megemlékezésen résztvettek az iskola tanulói Igazgató asszony és a tanárok, valamint Erdősi László polgármester, Makay István alpolgármester, Szendrei Bence képviselő, aki ünnepi beszédet mondott. Jelen volt a Képviselő-testület néhány tagja valamint néhány herceghalmi lakos is.
 
AZ ÉV FÁJA 2017

 
FALUNAP - 2017. HERCEGHALOM

 
2017 HERCEGHALOM - FALUNAP A PANNONIA MGTSZ MOTOROS TALÁLKOZÓJA

 
ELSŐ ABACUS JÓTÉKONYSÁGI PIKNIK HERCEGHALOM 2017.

 
AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉG HERCEGHALOMBAN

 
HERCEGHALMIAK A RETYEZÁTON

A herceghalmi gyereknapon keresett meg egy helyi lakos, Tar Szabolcs. Azt kérdezte, hogy érdekelne-e a Hírmondóban egy cikk erejéig, hogy társával együtt a Retyázoton túráztak. Megtudtam, hogy a Retyezát-hegység vagy Zerge-havasok (románul Munții Retezat) a Déli-Kárpátok Retyezát–Godján-csoportjának része. Két fontos medence, a Hátszegi és a Petrozsényi veszi közre északon és keleten. Délen a Nyugati-Zsil határolja, nyugaton a Szárkő-hegység, délnyugaton a Godján-hegység, délen a Vulkán-hegység. A hegység legfontosabb része a kristályos kőzetekből álló Nagy-Retyezát. Végül is azt kértem, hogy írjon a túráról, megjelentetem, hátha valaki kedvet kap és a jövőben csatlakozik Tar Szabolcs túrta- csapatához.
 
SPORTNAP VOLT HERCEGHALOMBAN

A mehrstetteni labdarúgók és a szőlősgyulai gyerekek részvételével sportnapot rendezett Herceghalom Község Önkormányzata.
 
TEHETSÉGNAP VOLT HERCEGHALOMBAN

2017. június 13-án a Herceghalmi Általános Iskola tehetségnapot szervezett, ahol bemutatkoztak az iskola legtehetségesebb kisdiákjai. A rendezvényen részt vettek testvér-településünk Szőlősgyula diákjai, valamint a herceghalmi iskola testvér-iskolájának a Bácskertesi Általános Iskola diákjai.
 
GYEREKNAP 2017 HERCEGHALOM

 
2017. május 4. A Nemzeti Összetartozás Napja

 
Lipka Sándorné Éva Kórustalálkozó 2017

 
Herceghalom második díszpolgára SCHNAIDER LÁSZLÓ nyugalmazott polgármester

Május 20-án a Kórustalálkozó keretében adták át Schnaider László nyugalmazott polgármesternek a "HERCEGHALOM DÍSZPOLGÁRA" címet
 
ELHUNYT LÁNYI ISTVÁN Herceghalom köztiszteletben álló polgára

Családja, szerettei, barátai, Herceghalomi ismerősök és barátok május 8-án kísérték utolsó útjára Lányi Istvánt. Emlékét megőrizzük! Nyugodjon békében!
 
HERCEGHALMI MAJÁLIS 2017

 
MÁJUSFA ÁLLÍTÁS 2017-ben HERCEGHALOMBAN

Folytatva a hagyományt, 2017. április 30-án májusfát állítottak a Herceghalmi férfiak.
 
HERCEGHALMI VÁLLALKOZÓKKAL TALÁLKOZTAK A KÉPVISELŐK

Április 12-én az Abacus Szállóban találkoztak a Herceghalmi képviselők a település vállalkozóival.
 
MÁRCIUS 15 / 2017

Az 1849-as forradalom és szabadságharc hőseire emlékezett Herceghalom. Ez alkalommal adta át Erdősi László polgármester a Herceghalomért Díjat, DREGUSNÉ PUSZTAI MÁRTÁNAK
 
ALAPÍTVÁNYI BÁL 2017. FEBRUÁR 25.

 
IDŐSEK KARÁCSONYA 2016

2016. december 16-án Herceghalom Község Önkormányzata ismét vendégül látta a község idős korú lakosságát. Erdei László képviselő és Erdősi László polgármester köszöntőjét követően az óvodások és a Labdarózsa Kórus kedveskedett rövid műsorral az időseknek. Ezt követően Udvarias Anna színművésznő műsorát láthatták hallhatták a jelenlévők. Csengert Zalán Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen. Köszöntőjét követően meglepetésként a HEKE táncklubja adott elő egy műsorszámot. Majd következett a vacsora.
 
HERCEGHALOMRA IS ELJÖTT A MIKULÁS

December 3-án megtelt a tornacsarnok Mikulást váró gyerekekkel. Előtte a "Répa Retek Mogyoró" Társulat szórakoztatta a jelenlévőket, hogy a Mikulás-várás jó hangulatban teljen. Aztán egyszer csak megjött a Mikulás.
 
ADVENTI VÁSÁR 2016 - HERCEGHALOM

2016.december 3-án a Mosolysziget Egyesület az idén is megrendezte a már hagyományos Adventi Vásárt.
 
MIKULÁS FUTÁS VOLT HERCEGHALOMBAN

2016. december 3-án "Mikulás-futás" volt Herceghalomban, melyre a legkisebbektől az idősekig minden érdeklődőt vártak a rendezők. A futás során, most nem az idő volt a lényeges, hanem a részvétel. Akik futottak mind jutalmat kaptak.
 
100 éve töretént vasúti szerencsétlenségre emlékeztek Herceghalomban

Napra pontosan 100 éve, 1816. december 1-én történt vasúti szerencsétlenségben elhunyt Thallóczy Lajos történészre emlékeztek Herceghalomban. A Községi Könyvtárban az eseményre emlékezve vetélkedőn vettek részt a gyerekek, majd megkoszorúzták a vasútállomáson található Thallóczy emléktáblát. Ezt követően a könyvtárban előadást hallgathattak a résztvevők Panyik-Tóth János vasút-történész előadásában.
 
2016. november 27-én ünnepség keretében meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a KEK-ben

 
1956 OKTÓBER 23-ra EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

Október 23-án A Kulturális Egyházi Központba emlékezett Herceghalom lakossága az 1956-os Forradalom és Szabadsáűgharc 60. évfordulója alkalmából
 
KIOSZTÁSRA KERÜLT A MEHRSTETTENBŐL ÉRKEZETT RUHAADOMÁNY

Mint eddig minden évben az idén október 15-16-án válogathattak a herceghalmiak a Mehrstettenből érkezett ruhaadományokból. Eddig soha nem látott mennyiségű ruhát gyűjtöttek testvértelepülésünkön.
 
10 ÉVES SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPELTE A HERCEGHALMI ADHD ALAPÍTVÁNY

Október 8-án a Nimród Fogadó nagytermébe mintegy kétszáz résztvevővel kezdődött az egésznapos ünnepség. Délelőtt a szakma neves előadóit hallgathatták a résztvevők, majd délután tombolával, és ünnepi gálaműsorral folytatódott a rendezvény. A herceghalmi Csicsergő óvoda nevelői teljes létszámban részt vettek az előadásokon, de az Általános Iskolából is jelentek meg pedagógusok. A 10 éve működő ADHD Alapítvány jól sikerült programmal ünnepelte 10 éves jubileumát. További sikereket kívánunk az alapítványnak.
 
Az Aradi Vértanúkra emlékezett Herceghalom

Október 6-án a KEK-ben délelőtt 11 órakor a Herceghalmi Általános Iskola ünnepi rendezvényére került sor. A résztvevők az Aradi Vértanúkra emlékeztek. Ünnepi műsort adtak az iskola tanulói. Megemlékező beszédet mondott: Makay István alpolgármester
 
A PANNÓNIA MOTOROSOK A 2016. évi FALUNAPON

 
FALUNAP 2016

2016. szeptember 17-én volt Herceghalomban a II. Falunap, melyen részt vettek testvértelepüléseink Mehrstetten és Szőlősgyula. Mint minden évben az idén is a program résztvevője volt a Pannónia MGTSZ motoros csoport. A bizonytalan időjárás többször is megtréfálta a résztvevőket. Azt lehet mondani, hogy nem a legmegfelelőbb időjárási körülmények közepette de sikeres rendezvéyn volt az idei falunap.
 
Augusztus 20-át ünnepelte Herceghalom

Mintegy 50 fő részvételével zajlott le az önkormányzat idei augusztus 20-i Szent István ünnepsége. Hunya Krisztina képviselő asszony ünnepi beszédét követően Mészáros Péter Atya megáldotta az idei kenyeret, melyet az óvodások osztottak szét a résztvevők között. Ezt követően Molnár Laura versét hallgathatták meg a jelenlévők, a műsor Gál Isis népdalcsokra zárta, melyet Ő maga kísért citerán.
 
ELMENTEK A GYULAI GYEREKEK

Július 23-án a visegrádi kirándulát követően Herceghalom búcsúvacsorán látta vendégül az itt nyaraló szőlősgyulai gyerekeket.
 
A SZŐLŐSGYULAI GYEREKEK ELSŐ NAPJA

Az első napon a gyerekek bBudapest nevezetességeivel ismerkedtek. Czinege Marika vezetésével a Budai Várnegyedben jártak. Megnézték a Mátyás Templomot és a Budai Várat.
 
A SZŐLŐSGYULAI GYEREKEK ÉRKEZÉSE

Július 14-én délután megérkeztek Szőlősgyuláról, testvértelepülésünkről azok a gyerekek, akik egy hetet töltenek majd el Magyarországon.
 
MAGTÁROGATÓ 2016

 
ELBALLAGTAK A NYOLCADIKOSOK

 
JUTALMAK ÁTADÁSA AZ ÉVZÁRÓN

AZ ISKOLAI ÉVZÁRÓN A GYEREKEK JUTALMAKAT VEHETTEK ÁT EGÉSZ ÉVES KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNYÜKÉRT
 
TEHETSÉGNAP VOLT AZ ISKOLÁBAN

2016. június 10-én második alkalommal rendezte meg az iskola a tehetségnapot. A közel két órás programban bemutatkoztak a művészeti oktatásban résztvevő tanulók és a sportban kimagasló eredményeket elért diákok.
 
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÉK HERCEGHALOMBAN

Ünnepség keretében köszöntötte az önkormányzat Herceghalom pedagógusait június 8-án, a KEK-ben. Az óvodások és az általános iskolások kedves műsorral készültek, melyet nagy sikerrel adtak elő. Azt követően Polgármester úr kitüntetéseket adott át, majd az önkormányzat állófogadáson látta vendégül a Herceghalmi Általános Iskola és a Csicsergő Óvoda pedagógusait.
 
ÓVODAI PÜNKÖSDÖLŐ 2016

CSALÁDIAS ÜNNEPSÉGEN EMLÉKEZTEK MEG A PÜNKÖSDRŐL A HERCEGHALMI CSICSERGŐ ÓVODÁBAN. EZ ALKALOMMAL ÁTADTÁK A MŰFÜVES PÁLYÁT, MELYET A SZÜLÖK ÖSSZEFOGÁSÁVAL HOZTAK LÉTRE.
 
BOLDOG ISKOLA

Herceghalmi Általános Iskola elnyerte a Boldog Iskola címet, melyet rövid ünnepség keretében adtak át a gyerekeknek.
 
A FUTÁS KÖZÖSSÉGET TEREMT

Június 6-án a könyvtárban élménybeszámolón vehettek részt az érdeklődők. A herceghalmi "Buckalakók" 28-29-én Balaton-körüli futáson vettek részt, melyről most számoltak be az érdeklődőknek.
 
TRIANONRA EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

2016. június 1-én a Könyvtárban Szidiropulosz Archimédesz a Trianoni Szemle folyóirat főszerkesztője, történész, előadást tartott a "Trianonhoz vezető út a kiegyezéstől 1920-ig" címmel. 2016. június 4-én trianoni megemlékezés volt Herceghalomban. Rövid ünnepség keretében beszédet mondott Makay István alpolgármester. Az ünnepséget követően Varga Imre vendégül látta az ünnepség résztvevőit tanyáján. Fellépőket is hívott, így a résztvevők meghallgathatták a Biatorbágyi Népdalkör és az Etyeki Német Nemzetiségi Kórus énekét.
 
GYERMEKNAP 2016 HERCEGHALOM

 
Dr. Lipka Sándorné Éva Emlékkoncert 2016. május 28.

 
MAJÁLIS 2016. HERCEGHALOM

 
Májusfa állítás 2016 Herceghalom