Képgaléria

ELSŐ ABACUS JÓTÉKONYSÁGI PIKNIK HERCEGHALOM 2017.

 
AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉG HERCEGHALOMBAN

 
HERCEGHALMIAK A RETYEZÁTON

A herceghalmi gyereknapon keresett meg egy helyi lakos, Tar Szabolcs. Azt kérdezte, hogy érdekelne-e a Hírmondóban egy cikk erejéig, hogy társával együtt a Retyázoton túráztak. Megtudtam, hogy a Retyezát-hegység vagy Zerge-havasok (románul Munții Retezat) a Déli-Kárpátok Retyezát–Godján-csoportjának része. Két fontos medence, a Hátszegi és a Petrozsényi veszi közre északon és keleten. Délen a Nyugati-Zsil határolja, nyugaton a Szárkő-hegység, délnyugaton a Godján-hegység, délen a Vulkán-hegység. A hegység legfontosabb része a kristályos kőzetekből álló Nagy-Retyezát. Végül is azt kértem, hogy írjon a túráról, megjelentetem, hátha valaki kedvet kap és a jövőben csatlakozik Tar Szabolcs túrta- csapatához.
 
SPORTNAP VOLT HERCEGHALOMBAN

A mehrstetteni labdarúgók és a szőlősgyulai gyerekek részvételével sportnapot rendezett Herceghalom Község Önkormányzata.
 
TEHETSÉGNAP VOLT HERCEGHALOMBAN

2017. június 13-án a Herceghalmi Általános Iskola tehetségnapot szervezett, ahol bemutatkoztak az iskola legtehetségesebb kisdiákjai. A rendezvényen részt vettek testvér-településünk Szőlősgyula diákjai, valamint a herceghalmi iskola testvér-iskolájának a Bácskertesi Általános Iskola diákjai.
 
GYEREKNAP 2017 HERCEGHALOM

 
2017. május 4. A Nemzeti Összetartozás Napja

 
Lipka Sándorné Éva Kórustalálkozó 2017

 
Herceghalom második díszpolgára SCHNAIDER LÁSZLÓ nyugalmazott polgármester

Május 20-án a Kórustalálkozó keretében adták át Schnaider László nyugalmazott polgármesternek a "HERCEGHALOM DÍSZPOLGÁRA" címet
 
ELHUNYT LÁNYI ISTVÁN Herceghalom köztiszteletben álló polgára

Családja, szerettei, barátai, Herceghalomi ismerősök és barátok május 8-án kísérték utolsó útjára Lányi Istvánt. Emlékét megőrizzük! Nyugodjon békében!
 
HERCEGHALMI MAJÁLIS 2017

 
MÁJUSFA ÁLLÍTÁS 2017-ben HERCEGHALOMBAN

Folytatva a hagyományt, 2017. április 30-án májusfát állítottak a Herceghalmi férfiak.
 
HERCEGHALMI VÁLLALKOZÓKKAL TALÁLKOZTAK A KÉPVISELŐK

Április 12-én az Abacus Szállóban találkoztak a Herceghalmi képviselők a település vállalkozóival.
 
MÁRCIUS 15 / 2017

Az 1849-as forradalom és szabadságharc hőseire emlékezett Herceghalom. Ez alkalommal adta át Erdősi László polgármester a Herceghalomért Díjat, DREGUSNÉ PUSZTAI MÁRTÁNAK
 
ALAPÍTVÁNYI BÁL 2017. FEBRUÁR 25.

 
IDŐSEK KARÁCSONYA 2016

2016. december 16-án Herceghalom Község Önkormányzata ismét vendégül látta a község idős korú lakosságát. Erdei László képviselő és Erdősi László polgármester köszöntőjét követően az óvodások és a Labdarózsa Kórus kedveskedett rövid műsorral az időseknek. Ezt követően Udvarias Anna színművésznő műsorát láthatták hallhatták a jelenlévők. Csengert Zalán Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen. Köszöntőjét követően meglepetésként a HEKE táncklubja adott elő egy műsorszámot. Majd következett a vacsora.
 
HERCEGHALOMRA IS ELJÖTT A MIKULÁS

December 3-án megtelt a tornacsarnok Mikulást váró gyerekekkel. Előtte a "Répa Retek Mogyoró" Társulat szórakoztatta a jelenlévőket, hogy a Mikulás-várás jó hangulatban teljen. Aztán egyszer csak megjött a Mikulás.
 
ADVENTI VÁSÁR 2016 - HERCEGHALOM

2016.december 3-án a Mosolysziget Egyesület az idén is megrendezte a már hagyományos Adventi Vásárt.
 
MIKULÁS FUTÁS VOLT HERCEGHALOMBAN

2016. december 3-án "Mikulás-futás" volt Herceghalomban, melyre a legkisebbektől az idősekig minden érdeklődőt vártak a rendezők. A futás során, most nem az idő volt a lényeges, hanem a részvétel. Akik futottak mind jutalmat kaptak.
 
100 éve töretént vasúti szerencsétlenségre emlékeztek Herceghalomban

Napra pontosan 100 éve, 1816. december 1-én történt vasúti szerencsétlenségben elhunyt Thallóczy Lajos történészre emlékeztek Herceghalomban. A Községi Könyvtárban az eseményre emlékezve vetélkedőn vettek részt a gyerekek, majd megkoszorúzták a vasútállomáson található Thallóczy emléktáblát. Ezt követően a könyvtárban előadást hallgathattak a résztvevők Panyik-Tóth János vasút-történész előadásában.
 
2016. november 27-én ünnepség keretében meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a KEK-ben

 
1956 OKTÓBER 23-ra EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

Október 23-án A Kulturális Egyházi Központba emlékezett Herceghalom lakossága az 1956-os Forradalom és Szabadsáűgharc 60. évfordulója alkalmából
 
KIOSZTÁSRA KERÜLT A MEHRSTETTENBŐL ÉRKEZETT RUHAADOMÁNY

Mint eddig minden évben az idén október 15-16-án válogathattak a herceghalmiak a Mehrstettenből érkezett ruhaadományokból. Eddig soha nem látott mennyiségű ruhát gyűjtöttek testvértelepülésünkön.
 
10 ÉVES SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPELTE A HERCEGHALMI ADHD ALAPÍTVÁNY

Október 8-án a Nimród Fogadó nagytermébe mintegy kétszáz résztvevővel kezdődött az egésznapos ünnepség. Délelőtt a szakma neves előadóit hallgathatták a résztvevők, majd délután tombolával, és ünnepi gálaműsorral folytatódott a rendezvény. A herceghalmi Csicsergő óvoda nevelői teljes létszámban részt vettek az előadásokon, de az Általános Iskolából is jelentek meg pedagógusok. A 10 éve működő ADHD Alapítvány jól sikerült programmal ünnepelte 10 éves jubileumát. További sikereket kívánunk az alapítványnak.
 
Az Aradi Vértanúkra emlékezett Herceghalom

Október 6-án a KEK-ben délelőtt 11 órakor a Herceghalmi Általános Iskola ünnepi rendezvényére került sor. A résztvevők az Aradi Vértanúkra emlékeztek. Ünnepi műsort adtak az iskola tanulói. Megemlékező beszédet mondott: Makay István alpolgármester
 
A PANNÓNIA MOTOROSOK A 2016. évi FALUNAPON

 
FALUNAP 2016

2016. szeptember 17-én volt Herceghalomban a II. Falunap, melyen részt vettek testvértelepüléseink Mehrstetten és Szőlősgyula. Mint minden évben az idén is a program résztvevője volt a Pannónia MGTSZ motoros csoport. A bizonytalan időjárás többször is megtréfálta a résztvevőket. Azt lehet mondani, hogy nem a legmegfelelőbb időjárási körülmények közepette de sikeres rendezvéyn volt az idei falunap.
 
Augusztus 20-át ünnepelte Herceghalom

Mintegy 50 fő részvételével zajlott le az önkormányzat idei augusztus 20-i Szent István ünnepsége. Hunya Krisztina képviselő asszony ünnepi beszédét követően Mészáros Péter Atya megáldotta az idei kenyeret, melyet az óvodások osztottak szét a résztvevők között. Ezt követően Molnár Laura versét hallgathatták meg a jelenlévők, a műsor Gál Isis népdalcsokra zárta, melyet Ő maga kísért citerán.
 
ELMENTEK A GYULAI GYEREKEK

Július 23-án a visegrádi kirándulát követően Herceghalom búcsúvacsorán látta vendégül az itt nyaraló szőlősgyulai gyerekeket.
 
A SZŐLŐSGYULAI GYEREKEK ELSŐ NAPJA

Az első napon a gyerekek bBudapest nevezetességeivel ismerkedtek. Czinege Marika vezetésével a Budai Várnegyedben jártak. Megnézték a Mátyás Templomot és a Budai Várat.
 
A SZŐLŐSGYULAI GYEREKEK ÉRKEZÉSE

Július 14-én délután megérkeztek Szőlősgyuláról, testvértelepülésünkről azok a gyerekek, akik egy hetet töltenek majd el Magyarországon.
 
MAGTÁROGATÓ 2016

 
ELBALLAGTAK A NYOLCADIKOSOK

 
JUTALMAK ÁTADÁSA AZ ÉVZÁRÓN

AZ ISKOLAI ÉVZÁRÓN A GYEREKEK JUTALMAKAT VEHETTEK ÁT EGÉSZ ÉVES KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNYÜKÉRT
 
TEHETSÉGNAP VOLT AZ ISKOLÁBAN

2016. június 10-én második alkalommal rendezte meg az iskola a tehetségnapot. A közel két órás programban bemutatkoztak a művészeti oktatásban résztvevő tanulók és a sportban kimagasló eredményeket elért diákok.
 
A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÉK HERCEGHALOMBAN

Ünnepség keretében köszöntötte az önkormányzat Herceghalom pedagógusait június 8-án, a KEK-ben. Az óvodások és az általános iskolások kedves műsorral készültek, melyet nagy sikerrel adtak elő. Azt követően Polgármester úr kitüntetéseket adott át, majd az önkormányzat állófogadáson látta vendégül a Herceghalmi Általános Iskola és a Csicsergő Óvoda pedagógusait.
 
ÓVODAI PÜNKÖSDÖLŐ 2016

CSALÁDIAS ÜNNEPSÉGEN EMLÉKEZTEK MEG A PÜNKÖSDRŐL A HERCEGHALMI CSICSERGŐ ÓVODÁBAN. EZ ALKALOMMAL ÁTADTÁK A MŰFÜVES PÁLYÁT, MELYET A SZÜLÖK ÖSSZEFOGÁSÁVAL HOZTAK LÉTRE.
 
BOLDOG ISKOLA

Herceghalmi Általános Iskola elnyerte a Boldog Iskola címet, melyet rövid ünnepség keretében adtak át a gyerekeknek.
 
A FUTÁS KÖZÖSSÉGET TEREMT

Június 6-án a könyvtárban élménybeszámolón vehettek részt az érdeklődők. A herceghalmi "Buckalakók" 28-29-én Balaton-körüli futáson vettek részt, melyről most számoltak be az érdeklődőknek.
 
TRIANONRA EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

2016. június 1-én a Könyvtárban Szidiropulosz Archimédesz a Trianoni Szemle folyóirat főszerkesztője, történész, előadást tartott a "Trianonhoz vezető út a kiegyezéstől 1920-ig" címmel. 2016. június 4-én trianoni megemlékezés volt Herceghalomban. Rövid ünnepség keretében beszédet mondott Makay István alpolgármester. Az ünnepséget követően Varga Imre vendégül látta az ünnepség résztvevőit tanyáján. Fellépőket is hívott, így a résztvevők meghallgathatták a Biatorbágyi Népdalkör és az Etyeki Német Nemzetiségi Kórus énekét.
 
GYERMEKNAP 2016 HERCEGHALOM

 
Dr. Lipka Sándorné Éva Emlékkoncert 2016. május 28.

 
MAJÁLIS 2016. HERCEGHALOM

 
Májusfa állítás 2016 Herceghalom

 
FELTÁMADÁS 2016

Március 26-án a HÚSVÉTI VIGLIA SZERTARTÁSON készült felvételek. A Diakónus Atya először vezetett szertartást Herceghalomban, ezen az ünnepen.
 
1848. március 15-ét ünnepelte Herceghalom

 
PACH WORK KIÁLLÍTÁS A KÖNYVTÁRBAN

2016 februárjában a Herceghalmi Könyvtárban pach work kiállítást láthattak az érdeklődők. Király Márta információja szerint soha nem látott érdeklődés volt a kiállítás iránt. Iskolánk diáksága épp úgy mint a lakosság részéről közel 400-voltak kíváncsiak a kiállított munkákra.
 
HERCEGHALOM GYERMEKEIÉRT ALAPÍTVÁNYI BÁL 2016. február 6.

 
Az 1956.OKTÓBER 23-I ESEMÉNYEKRE EMLÉKEZETT HERCEGHALOM

 
ÉPÜL A HERCEGHALMI MŰFÜVES PÁLYA 2015. OKTÓBERI ÁLLAPOT

 
ÚJ KIÁLLÍTÁS A VÍZTORONYBAN