Értesítés

Éves vízmérő leolvasás lesz 2017. október 2-án Herceghalomban

Tájékoztató a Képviselő-testület 2018.június 18-i rendkívüli, nyilvános ülésén született döntésről

 

A Herceghalmi Csicsergő Óvoda egészen a mostani nevelési évig tudta fogadni a 2,5 évet betöltött, óvodaérett gyermekeket, azonban a 2018/2019. nevelési évben már csak a 2018. szeptember 30-ig 3. életévüket betöltő gyermekek felvételére volt lehetősége az intézményvezetőnek, így a 150 férőhelyes óvoda teljes kihasználtsággal indul 2018. szeptember 1. napján.

 

A képviselő-testület fenti okok miatt 2018. június 18-án megtartott, rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a 2018. szeptember 1. - 2018. december 31. közötti időszakban önként vállalt feladatként támogatja a herceghalmi lakcímmel, illetve tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő családok 2016. február 28. előtt született, a Herceghalmi Csicsergő Óvodába beíratott, de onnan helyhiány miatt elutasított gyermekek szüleit. A testület úgy határozott, hogy a fentiek szerint érintett gyermekek esetében hozzájárul a Mackó Családi Bölcsődében fizetendő gondozási díjhoz abban az esetben, ha mindkét szülő dolgozik és gyermekük napközbeni elhelyezését más módon nem tudják biztosítani. 

 

A képviselő-testület döntése értelmében a támogatás mértéke: heti 5 nap ellátás igénybevétele esetén: 24.000,-Ft/hó, 4 nap ellátás igénybevétele esetén: 20.000,-Ft/hó.

 

A képviselő-testület a gondozási díjhoz egyedi kérelem alapján további támogatást tud nyújtani. A kérelmeket szociális rászorultság alapján a Humán és Környezetvédelmi Bizottság bírálja el.


Az érintett gyermekek szülei személyre szóló tájékoztatást kapnak, amely alapján egy szándéknyilatkozat kitöltésével 2018. július 9. napjáig igényelhetik az önkormányzati támogatást.Szúnyoggyérítés új időpontja

Tisztelt Lakosság!

A kedvezőtlen időjárás miatt a hétre tervezett szúnyoggyérítés elmarad, helyette erre várhatóan június 18-22 között kerül sor.Hiányzó utcanév táblák

Tisztelt Lakosság!

A településen jelenleg hiányzó több utcanév táblát az önkormányzat munkatársai szerelték le, majd javítás után újból kihelyezésre kerülnek.Felsőoktatási ösztöndíj pályázat

Herceghalom Község Önkormányzatának képviselő-testülete pályázatot hirdet a herceghalomi lakcímmel rendelkező, felsőoktatási intézményben tanuló fiatalok részére a 2018/2019. tanévre.A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatója

Sajtóközlemény – Budapest, 2018. június 11.

ISMÉT KORLÁTOZZÁK A NEHÉZGÉPJÁRMŰ FORGALMAT AZ 1-ES FŐÚT FEJÉR MEGYEI SZAKASZÁN

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. két hónapja ideiglenesen feloldotta a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek korlátozását az 1-es főút Bicske és Herceghalom közötti szakaszán, tekintettel az M1-es autópálya burkolatának állapota és az ahhoz kapcsolódó munkálatok, korlátozások miatt. A súlykorlátozást 2018. június 11-től visszaállítják a szakemberek.

Az M1-es autópálya állapota a pályaszerkezet teherbírási elégtelenségéből adódóan a téli időszak végére jelentősen leromlott, számos helyen alakultak ki forgalomra veszélyes burkolathibák. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szintű átcsoportosításokkal és külső kivitelezők bevonásával folyamatosan végez lokális, nagyfelületű és teljes körű felújítási munkákat a gyorsforgalmi úton, melynek keretében idén már több tízezer tonna aszfaltot használtak fel. 

Az M1-es autópályán mostanra csak a teljes körű felújítások idején tapasztalható hosszabb ideig tartó fix korlátozás, így a javítási munkákhoz kapcsolódóan több ideiglenes forgalmi rend változtatást is visszaállíthat a társaság. 

Korábban a fuvarozói érdekképviseletekkel egyeztetve az 1-es főút 26-os és 29-es kilométerszelvényei, Bicske és Herceghalom közötti szakaszán a 7,5 tonnás járművekre vonatkozó korlátozást ideiglenes feloldását rendelte el a cég. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. annak érdekében, hogy az 1-es főút Fejér megyei szakaszán ne alakulhasson ki tartós burkolatleromlás, illetve a helyi lakosság érdekében 2018. június 11-től újra visszaállítja a korábbi forgalmi rendet és súlykorlátozást a 7,5 tonnánál nehezebb járművek számára.

 Az M1-es autópályán zajló teljes körű felújítási és üzemeltetési munkákról, az aktuális forgalmi viszonyokról a közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (06-1-336-2400) vagy a www.utinform.hu oldalon keresztül tájékozódhatnak.

További információ:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

E-mail: kommunikacio@kozut.hu

Weboldal: www.kozut.hu

Facebook: www.facebook.com/MagyarKozut

Instagram: https://www.instagram.com/magyarkozut

 Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatásul megküldjük Önöknek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség által rendelkezésünkre bocsátott plakátokat, melyek a szabadtéri tüzek megelőzésére hívják fel a lakosság figyelmét.NAV sajtóközlemény!

Idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban, további információért kattintson a címre!
TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Lakosság!

Figyelembe véve a lakossági igényeket és visszajelzéseket a szelektív hulladék gyűjtésének gyakoriságával kapcsolatban, az idei év közepétől is gyakrabban végezzük a gyűjtést a kiemelt időszakban.

A folyamatos gyűjtés során azon ügyfeleinket akik zsákot helyeznek ki, szórólappal tájékoztatjuk az új időpontokról.

A korábban küldött hulladéknaptárban szereplő dátumok is helyesek, csupán júniustól-októberig havonta még egy alkalommal elvégezzük a szelektív gyűjtést.

Depónia Kft.